2007-09-25

A Magyar Rádió és a magyarnóta (v?)iszonya


A Magyar Rádió átalakításának következtében az új műsorstruktúrában a magyarnóta-műsorokat eltávolították az URH-ról, a Petőfi Rádióból és azok a gyengébb hangminőségú vételt szolgáltató középhullámon kaptak helyet.

A Magyar Rádió középhullámon három csatornáját sugározza: az MR1 Kossuth Rádió, az MR4 Nemzetiségi és az MR6 Régió Rádió (vagyis a körzeti stúdiók) adásait.

A szokásos déli magyarnóta-műsorokat ezentúl az MR6 regionális frekvencián, vagyis a Régió Rádióban - vagyis esetünkben a Győri Rádió szombathelyi, 1251 KHz-es frekvenciáján - lehet hallgatni 12:20-tól (a hírműsor után).

Akinél rossz a középhullámú vétel (mert mondjuk vasbeton házban lakik), az a netről élő egyenes adásban hallgathatja 12:20-tól az MR6-on a Magyar Rádió magyarnóta-műsorait, pl. ezekről a linkekről (de akár a debreceni, pécsi, szegedi adás linkjeiről is):

http://real1.radio.hu/regio/Gyo''r.ram
http://real1.radio.hu/regio/Gyo''r.m3u

De aki ebben az idősávokban elfoglalt, a netről akár vissza is hallgathatja kedvenc nótaműsorát a Magyar Rádió Hangtárából.

Pl. a http://real1.radio.hu/regio/Gyo''r/also.htm oldalon az adott napra kattintva óránkénti bontásban találhatók meg az MR6-on már elhangzott műsorok, így többek között a déli idősávban a magyarnóta műsor is.

Címkék:

1 Commentarios:

At 10 november, 2007 14:18, Blogger Petro Ferrero de Hungaria scribeva...

A Magyar Rádión kívül vételkörzetünkben az MMR, vagyis a Muravidéki Magyar Rádió is sugároz Szlovéniából magyarnóta műsort, középhullámon az 558 KHz-en (közvetlenül az MR1 Kossuth mellett, amely az 540-en sugároz). Ez naponta 12 órától (vagy 12 óra 5 perctől) 13 óráig és 19 órától történik meg, kedden és szerdán ezeken kívül még 18 30-tól 18 50-ig is. Vasárnap a déli nótaműsor elmarad és az esti 19 órás is, tehát csak a 18 30-as van megtartva.

 

Megjegyzés küldése

<< Home