2004-11-16

MDF-kampány...VELEM?!?!

Csodálkoztam Varga János felkérésén, hogy mivel a megszokott prímásunk nem ér rá, mert állítólag dolgozik - vagy nem vállalta..., ezért nekem kéne prímáskodnom a múlt pénteken Sopronban. Először egy szekéren "iszogatás" címszó alatt, majd utána egy gyerektáncházban, amely felnőttáncházba torkollik. Ennyi információt kaptam előtte, de gyanús volt, hogy a soproni prímásnak mért nem szóltak, hiszen én féltem is a feladattól, mert nem vagyok prímás, és kétségeim voltak arról, hogy egy ilyen komoly egész napos feladatot el tudok-e látni prímásként, amit azelőtt sohase csináltam. Megállapodtunk Jánossal, hogy amit tudok húzni, az elég. Több információt nem kaptam arról - igaz, nem is kérdeztem -, hogy ez milyen rendezvény. Komoly táncházra számítottam "rendes" néptáncosokkal (akiknek a különböző tájegységek muzsikájára választott igényeitől előre féltem), valamint szüreti felvonulásra.

Amikor megérkeztünk a helyszínre, akkor ott derült ki, hogy mivel Sopronban az időközi országgyűlési képviselőjelölés záró kampánynapja van, ezért mi egy MDF-es szekéren fogunk zenélni MDF-es kabátban körben a városban; a forraltbor és a pogácsa osztogatása mellett kíséretként; Nagy Tamás soproni MDF-es jelölt kampányát segítendő. El tudja képzelni a kedves olvasó, hogy mit érezhettem ekkor én, aki meggyőződése szerint inkább a MIÉP kampányában vettem volna részt hezitálás nélkül, Sárdy Barbarával a szekéren, mintsem az MDF-én, főleg így akaratom ellenére. Enyhén szólva csőbe lettem húzva, és megértettem azt is, hogy mért nem vállalta (volna) el a saját városában aktív, ismert - egyébként Fidesz-szimpatizáns soproni prímás ezt a bulit. Ha ezt tudom, én se vállaltam volna el (az MDF-es kabát felvételét meg tudtuk úszni), pont azután, hogy az utolsó MDF-alapítókat is (Lezsák Sándor, stb.) kizárták a pártból, azt egyértelműen balra tolva, és az önfelszámolás útjára indítva, stb. Ugyanakkor nem értem Varga Jánost "Boxost" sem, akit azelőtt fideszesként ismertem (amely pártot Dávidibi mostanában annyira támad), hogy mért segít egy mdf-esnek a saját városában azáltal, hogy minket odaszervezett. Két lehetőség van: 1) vagy a Dávidibi-féle diktatórikus váltás után a MDF háza táján találta meg a saját elveit 2) vagy a képviselőjelölt neki régi ismerőse, netán barátja, és nem akarta visszautasítani annak ilyen irányú felkérését.

A programot és a szóbeli ismertetőt is nézve vált világossá, hogy a gyermektáncház és a felnőtt között Dávid Ibolya fog beszédet mondani.

De még visszatérve a szekerezésre: az utcán lévő emberek teljes közönyösségével találkoztam; ez meg is látszott az eredményen (MDF: 1, 15 % az érvénytelen 50% alatti részvételből). 11-től kettőig hidegben, stb... Amikor a jelölt úr hozzám közel hajolt egyszer, hogy vegyen az előttem lévő pogácsás kosárból propaganda célzattal, megkérdeztem tőle, hogy Sopronban erős-e az MDF. Azt mondta, hogy nem; ő az erős itt. Meg hogy az MDF magyar volt és magyar marad. Hát ekkor már alig tudtam visszafolytani dühöm, haragom és elkeseredettségem (majdnem mondtam volna erre valamit), amely majdnem megnyilvánult akkor is, amikor a "táncház" helyszínéül szolgáló művház elé megérkezett Dávid Ibolya. Majdnem hőzöngeni kezdtem volna, de eszembejutott, hogy nem vittem transzparenst. :) A köpködéstől is eltekintettem. :)

A beharangozott időpontban a "gyermektáncházra" csak egy gyerek érkezett. Egy táncos pedig csak ezért utazott le Budapestről, hogy táncházat tartson, táncot tanítson. Nem volt kinek. Voltak vagy öten, akik kíváncsiak voltak Dávid Ibolyára, akik ősz fejüket csak felemelték a tánctanulásra való bíztatás hallatán, majd olvastak tovább. Így hát csak zenéltünk két számot. Aztán jött Dávidibi, vagy max. 20 ember előtt elmondta, amit el akart, közben Nagy Tamás kifizetett minket, mert már ő is látta, hogy a "táncházból" nem lesz semmi.

Hát ilyen volt egy MDF-es táncház... :)

Címkék:

0 Commentarios:

Megjegyzés küldése

<< Home