2007-09-26

Szótaghatársertés

- Hogy mondod azt, hogy "kisméretű villamosszék" más szavakkal?

- Elektromos kisülés.

Címkék:

2007-09-25

A Magyar Rádió és a magyarnóta (v?)iszonya


A Magyar Rádió átalakításának következtében az új műsorstruktúrában a magyarnóta-műsorokat eltávolították az URH-ról, a Petőfi Rádióból és azok a gyengébb hangminőségú vételt szolgáltató középhullámon kaptak helyet.

A Magyar Rádió középhullámon három csatornáját sugározza: az MR1 Kossuth Rádió, az MR4 Nemzetiségi és az MR6 Régió Rádió (vagyis a körzeti stúdiók) adásait.

A szokásos déli magyarnóta-műsorokat ezentúl az MR6 regionális frekvencián, vagyis a Régió Rádióban - vagyis esetünkben a Győri Rádió szombathelyi, 1251 KHz-es frekvenciáján - lehet hallgatni 12:20-tól (a hírműsor után).

Akinél rossz a középhullámú vétel (mert mondjuk vasbeton házban lakik), az a netről élő egyenes adásban hallgathatja 12:20-tól az MR6-on a Magyar Rádió magyarnóta-műsorait, pl. ezekről a linkekről (de akár a debreceni, pécsi, szegedi adás linkjeiről is):

http://real1.radio.hu/regio/Gyo''r.ram
http://real1.radio.hu/regio/Gyo''r.m3u

De aki ebben az idősávokban elfoglalt, a netről akár vissza is hallgathatja kedvenc nótaműsorát a Magyar Rádió Hangtárából.

Pl. a http://real1.radio.hu/regio/Gyo''r/also.htm oldalon az adott napra kattintva óránkénti bontásban találhatók meg az MR6-on már elhangzott műsorok, így többek között a déli idősávban a magyarnóta műsor is.

Címkék:

2007-09-06

Márkanevek

Egy japán szervízben. Először a tévészerelő méregeti a készüléket, ütögeti, corolla is (ronggyal...), majd megszólal:

- Uram, ez a készülék toshibás, nem tudjuk megjavítani.

- De hát akkor mit csináljak vele?

- Szerintem húzza le a JVC-n!

(No persze ez csak egy vicc, a japán termékek nagyon jók...)

Címkék: